Hvorfor rustfritt stål?

Hvorfor rustfritt stål istedenfor plast?

I de siste årene har det vært flere skandaler angående Bisfenol A (BPA), som var innlemmet i de fleste plastprodukter. Dette stoffet kan overføres til mat eller drikke som er pakket i plast og finne veien inn i kroppene våre. Pålitelige studier har vist at BPA kan forårsake alvorlige helseproblemer som fedme, astma eller kreft.

Som en konsekvens endret plastindustrien seg betydelig; flere og flere tydelig merkede BPA-frie produkter dukket opp på markedet og har blitt godt mottatt av forbrukerne.

Men hvorfor er det ikke nok å bare bytte til BPA-frie produkter, i stedet for å unngå plast i sin helhet?

Dessverre er ikke BPA det eneste skadelige stoffet i plast. I likhet med andre plastmyknere, ftalater, blir BPA nå ofte erstattet med nye og lignende stoffer, som BPS.  Selv om produktene beholder sin BPA-fri merking, kan de være like skadelige som produkter med BPA – slik nye studier har vist.

I tillegg til helseaspektetet spiller miljøvern en viktig rolle. Plast er ikke biologisk nedbrytbart og kan forbli i naturen i hundrevis av år. Ved å skifte ut engangsemballasje og flasker med gjenbrukbare produkter i rustfritt stål, kan vi unngå store avfallsmengder og bidra til en bedre verden. Vi har ansvar for planeten vår og fremtidige generasjoner, som vi ønsker å overlate en ren klode. Dette er kun mulig hvis alle er klar over risikoen og påvirkningene av plast.

Ummidelbart virker det svært vanskelig eller umulig å unngå plast i hverdagen, men til og med små skritt mot en plastfri livsstil teller. Og det er spesielt viktig å holde mat og drikke borte fra plast.

Og hvorfor er aluminium ikke et alternativ?

Aluminium ser ved første øyenkast ut til å være et godt alternativ. Men det er ikke bare plast eller tungmetaller som bly eller kadmium som kan ha negativ effekt på helsen vår. Aluminium av lettmetall har også vist seg å ha potensielle skadelige effekter. I hverdagen blir vi regelmessig eksponert for aluminium ettersom det kan være inkludert i kokekar, kosmetikk og personlig pleieprodukter, eller til og med i mat. Aluminium kan skade vev, ha toksiske effekter på nervesystemet og akkumuleres i bein og hjerne, noe som også øker risikoen for å utvikle demens. Spesielt den langsiktige effekten av lettmetallet representerer en risiko. Derfor unngår vi bevisst aluminium og bruker 100% forurensningsfritt, rustfritt stål av høy kvalitet for våre produkter.

Interessante lenker om plast: