Frequently Asked Questions

Generelle spørsmål

Hvor og under hvilke forhold blir produktene fra ECO Brotbox produsert?

Opprinnelsen til våre produkter er av stor betydning for oss. Våre lunsjbokser er produsert av en familieeid bedrift i Sør-India, der arbeids- og produksjonsforholdene er personlig inspisert og godkjent av grunnleggeren Mustafa. Alle ansatte mottar rettferdig lønn, som er høyere enn minimumslønnen definert av lokale myndigheter i India, og selvfølgelig er ingen barn ansatt. I tillegg er forholdene for arbeid og helse  ISO-sertifisert.

Det rustfrie stålet vi bruker er utelukkende fra den statseide stålprodusenten i India, SAIL (Steel Authority of India). Vi følger de strenge retningslinjene for produksjon, slik at vi kan garantere en gjennomgående høy kvalitet på produktet.

Våre flasker blir produsert under rettferdige arbeidsforhold i Kina.

Hvilke materialer brukes til produktene?

For våre lunsjbokser bruker vi bare AISI 204Cu rustfritt stål, en krom-nikkel legering med ca 16,5% krom og 2% nikkelinnhold. AISI (American Iron and Steel Institute er en amerikansk standard for rustfritt stål. På grunn av det lave nikkelinnholdet i våre produkter er de trygge for mange som er allergiske mot nikkel. Selvfølgelig inneholder ikke boksene bly, kadmium eller andre skadelige stoffer. Den oppbevarte maten vil ikke ha kontakt med noen skadelige stoffer.

Absolutt mattrygghet er sertifisert i tyske GALAB Laboratories. Boksene er syrefaste og skaper ingen lukt eller smakavvik. I tillegg er det rustfrie stålet korrosjonsbestandig og derfor egnet for rengjøring i oppvaskmaskinen. Rustfritt stål er definert som rustfritt med min. 10,5% krom, i stålet vi bruker er ca 16,5% krom.

Våre flasker er laget av rustfritt stål AISI 304 / DIN 18/8. De er også matsikre og korrosjonsbestandige.

Hvorfor er ikke laget av den vanligste kvaliteten 18/8 rustfrie? Er det en forskjell i kvalitet?

Kvaliteten på det rustfrie stålet vi bruker er veldig høyt. Som du kanskje vet er det ikke bare ett kriterium for klassifisering av rustfritt stål. I Tyskland brukes for det meste DIN-systemet (benevnt som 18/8 stål), mens i USA og andre land brukes AISI-systemet (American Iron and Steel Institute). Vi bruker AISI for vårt rustfrie stål (AISI 204Cu). Det finnes også mange forskjellige typer rustfritt stål som passer for en rekke forskjellige formål. AISI 204Cu stål er like bra som 18/8 stål til bruk for mat. Materialet er verifisert som syrefast, noe som betyr at det ikke er noen lukt eller smakavvik med bruk av sur mat (for eksempel epler). Videre er AISI 204Cu rustfritt og korrosjonsbestandig (krominnhold på ca 16,5%) og dermed lett å rengjøre i oppvaskmaskinen.

Inneholder produktene krom VI?

Nei. Vårt rustfrie stål inneholder krom, men det finnes ulike typer. Krom VI er farlig og våre produkter inneholder ingen spor av dette. Vår rustfrie stål inneholder spor av krom III som er helt trygt. For mer informasjon kan du lese mer her www.edelstahl-rostfrei.de

Hva er lokket og forseglingen av Zen-flasken laget av?
En del av lokket består av bærekraftig bambus. Tetningsringen er laget av matkvalitets silikon.
Er matboksene lekkasjefrie?
Våre ECO Brotbox basererer designet på de originale designene som har vært brukt i generasjoner i India. Vi avstod bevisst fra å bruke tetningsringer av plast fordi det tradisjonelt ikke ble gjort på denne måten, og fordi det ikke er miljøvennlig. Som et resultat kan vi ikke garantere 100% lekkasjetetthet. Så lenge boksen transporteres oppreist, bør ikke dette innebære problemer. På grunn av stor etterspørsel har vi inkludert valget med tetningsring i silikon for å tilfredsstille kundenes behov på noen produkter. Disse er Tiffin Swing, Bo og Li.
Hvordan skal jeg rengjøre produktene mine? Kan de vaskes i oppvaskmaskin?
Våre mat- lunsjbokser og flasker kan vaskes i oppvaskmaskin. Korken på ZEN-flasken skal rengjøres for hånd på grunn av bambustoppen. For flaskene anbefaler vi at du bruker en flaskebørste for en grundigere rengjøring.
Kan silikonringene vaskes i oppvaskmaskinen?
Silikonringene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Vi anbefaler imidlertid manuell skylling for lang levetid.
Er produktene egnet for både kald og varm mat og/eller drikke?

I boksene og flaskene fra ECO Brotbox kan man oppbevare både kald og varm mat/drikke. Men siden det bare er envegget rustfritt stål, har produktene ingen isolerende funksjon, og vi ber deg om å være forsiktig når du håndterer varme bokser/flasker.

Ikke tilfør den lekkasjefrie Tiffin Swing boksen ekstremt varm mat, da dette skaper et vakuum som gjør det vanskelig å gjenåpne boksen. Det beste er å la måltidet avkjøle seg litt først.

Er produktene egnet til mikrobølgeovn, stekeovn eller fryser?
Rustfrie stålprodukter må ikke brukes i mikrobølgeovn. Ved bruk i ovn må ekstrem forsiktighet utøves ettersom materialet blir ekstremt varmt og det er fare for forbrenning.
I utgangspunktet kan beholderne brukes til frysing. Hyppig frysing kan imidlertid føre til materialtretthet. Dette forkorter boksens levetid. Det er også viktig å ikke fylle boksen helt opp, slik at den frosne maten kan utvide seg uten å presse beholderen. Den frosne maten kan forårsake veldig høyt trykk og deformere boksen.
Er produktene fra ECO Brotbox holdbare?
Høykvalitets rustfritt stål gjør våre produkter svært bestandige og holdbare. Likevel kan de få riper eller bulker hvis de håndteres svært uforsiktig.
Klemmene på boksen min er for stramme eller for løse. Hva skal jeg gjøre?
Låseklemmene til boksene våre  justeres manuelt under produksjonen. Dette betyr at styrken på klypene kan variere fra boks til boks. Vi sjekker styrken på klypene før forsendelse, men hvis en klemme skulle være for fast eller for løs, kan du enkelt justere dette selv ved å bøye den forsiktig etter behov.
Jeg klarer ikke åpne min Tiffin Swing. Hva gjør jeg?

Silikonringene i Tiffin Swing gjør den lekkasjesikker. Men med svært varme matvarer kan det skapes undertrykk og luftslokk som gjør den vanskelig å åpne igjen.

Vennligst kjøl ned maten litt før du lukker boksen. For svært varm mat over 70 ° C anbefales det å fjerne silikonringene for å unngå luftslokk. Vær oppmerksom på at uten silikonringene er ikke Tiffin boksen helt lekkasjesikker.

Hvis du har problemer med å åpne boksen din, følg instruksjonene i vår Video

Det har samlet seg vann i lokket på flasken min etter rengjøring. Hva gjør jeg?

Ingenting å bekymre seg over! Du fjerner vannet fra lokket ved å riste på det.

Produktet mitt er defekt. Hva gjør jeg?
Hvis du mottar et defekt produkt til tross for vår kvalitetsjekk, vennligst gi oss beskjed omgående via e-post. Vi ber deg om å gi en kort beskrivelse av problemet eller sende oss et bilde. Du får umiddelbart tilsendt et returskjema for gratis retur. Ved mottak og verifisering av det defekte produktet, avgjør vi om det skal repareres eller erstattes, og du vil innen 3-5 dager motta et feilfritt produkt.