Om Oss

 

IMG_9551

Jeg har alltid hatt en lidenskap for mat. Da jeg gikk på skolen laget jeg middag sammen med min lillesøster, før mor og far kom hjem fra jobb.

Senere, da jeg studerte prøvde jeg hver dag ut en ny oppskrift på kjeks og kaker. Jeg fant det avslappende, og familien min var nok svært glad for det.

Med tiden utviklet lidenskapen min seg til å tilberede sunn og deilig mat. En ting jeg virkelig setter pris på, er at mannen min liker maten min. Jeg er nemlig tyrkisk, og tyrkere tar det personlig hvis du ikke spiser maten de har laget. Heldigvis er ikke dette et problem hos oss. Jeg er tyrkisk, mannen min er norsk, og vi har en felles bakgrunn i det at vi begge er litt tyske. Jeg er født og oppvokst i Tyskland, så det gjør meg teknisk sett tysk. Og min mann sin bestefar var tysk, så det gjør ham en fjerdedel tysk, derfor er etternavn vårt Schulz.

Jeg kom til Norge i 2010 og datteren vår ble født i 2011. Da kjøpte jeg allerede så mye økologisk dyrket mat som mulig, men utvalget i Norge den gang var ikke så stort, i dag finner du nesten alt.

Da hun startet i barnehagen begynte jeg å lete etter sunne og praktiske matbokser og drikkeflasker som ikke inneholdt plast eller aluminium, men det var en håpløs oppgave. På den tiden gjorde jeg et kompromiss med BPA-frie plastbokser. Jeg kjøpte bokser til alle tre barna (pluss mine to stebarn) i forskjellige farger. Dessverre kunne de ikke vaskes i oppvaskmaskin og lokket brakk av noen måneder senere. Det var mye arbeid, det var dyrt og plasten ga meg dårlig samvittighet.

I 2013 fortalte broren min i Tyskland at han skulle starte en ny virksomhet med stålbokser, og jeg synes det var en strålende ide. Jeg var en av hans første kunder. Jeg har fortsatt mine første ECO brotbox som jeg bruker. Jo mer vi ble klar over farene med å bruke beholdere eller flasker som inneholder giftige substanser som kan gå over i maten, jo flere steg tok vi for å bytte til disse stålbeholderene og flaskene.

Det var da vi fikk tanken at vi sikkert ikke er de eneste i Norge som leter etter et sunnere alternativ til innpakking av mat, så hvorfor ikke gjøre dette tilgjengelig for alle!

Så her er vi; en liten familiebedrift med tre barn og en hund som selger bokser og flasker som er sunne og flotte samtidig!

Yasemin Schulz

ECO Brotbox Norway